Objektiv Nikon 35 mm F1.8G AF-S DX NIKKOR Objektiv Nikon 35 mm F1.8G AF-S DX NIKKOR

Objektiv Nikon 35 mm F1.8G AF-S DX NIKKOR

Typ bajonetu: Nikon F Typ objektivu: pevný Min. ohnisková vzdálenost (mm): 35 Max. ohnisková vzdálenost (mm): 35 Světelnost objektivu (f/): 1.8 Optická stabilizace obrazu: NE Konstrukce objektivu: 8 čoček / 6 členů Min. clonové číslo (f/): 1.8 …
Zobrazit celý popis

Dostupnost: Skladem
4 198 Kč
Včetně DPH a PHE 4.0656
ks

Popis produktu

Typ bajonetu: Nikon F
Typ objektivu: pevný
Min. ohnisková vzdálenost (mm): 35
Max. ohnisková vzdálenost (mm): 35
Světelnost objektivu (f/): 1.8
Optická stabilizace obrazu: NE
Konstrukce objektivu: 8 čoček / 6 členů
Min. clonové číslo (f/): 1.8
Max. clonové číslo (f/): 22
Počet lamel clony: 7
Min. zorný úhel záběru (°): 44
Autofokus: ANO
Nejmenší vzdálenost ostření (cm): 30
Průměr závitu filtru (mm): 52
Odolný vůči vodě: NE

Provedení výrobku: černá barva

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm F/1,8G s kompaktní a lehkou konstrukcí nabízí vysokou kvalitu obrazu, kterou jsou objektivy NIKKOR proslavené, za dostupnou cenu. Kruhový ultrazvukový zaostřovací motor zprostředkovává rychlé a tiché automatické zaostřování. Přestože se všechny optické členy objektivu během zaostřování posunují, přední část objektivu s filtrovým závitem se neotáčí a tubus objektivu nemění svou délku - ideální vybavení při použití blesků SB-R200 upevněných k filtrovému závitu objektivu.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G dodává pořízeným snímkům odlišný vzhled a atmosféru v porovnání se snímky pořízenými objektivy se zoomem, a jeho rozměry jsou ideální pro diskrétní momentky a snímky krajiny s obrazovým úhlem odpovídajícím lidskému vnímání. Díky sedmilamelové cloně s prakticky kruhovým tvarem nabízí objektiv přirozenější reprodukci neostrých míst obrazu. Při použití na digitálních jednookých zrcadlovkách formátu DX je obrazový úhel objektivu ekvivalentní objektivu s ohniskovou vzdáleností 50 mm na kinofilmu a formátu FX.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G G je vybaven dvěma zaostřovacími režimy, M/A (autofokus s prioritou manuálního zaostření) a M (manuální zaostřovací režim). Zaostřovací režim M/A umožňuje okamžité přepnutí na manuální zaostřování i během činnosti AF systému. Objektiv je vybaven gumovým těsněním minimalizujícím vnikání vlhkosti do přístroje okolo bajonetu a jeho nejkratší zaostřitelná vzdálenost je 0,3 m.

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G se dodává včetně zaklapávací 52mm přední krytky LC-52 a zadní krytky LF-1, bajonetové sluneční clony HB-46 a měkkého pouzdra CL-0913.

- Světelný objektiv formátu DX s ohniskovou vzdáleností 35 mm (ekvivalent u kinofilmu: 52,5 mm).
- Vysoká světelnost f/1,8.
- Ultrazvukový zaostřovací motor (SWM) pro tiché a rychlé automatické zaostřování.
- Pokročilá optická konstrukce pro excelentní ostrost obrazu až do krajů obrazového pole.
- Vyvážená konstrukce s kompaktními rozměry a nízkou hmotností.
- Dva zaostřovací režimy: M/A (autofokus s prioritou manuálního zaostření) a M (manuální zaostřování).


Dodávané příslušenství:
Zaklapávací přední krytka LC-52 o průměru 52 mm, zadní krytka objektivu LF-1, bajonetová sluneční clona HB-46, měkké pouzdro CL-0913


Použité technologie: SIC, ASP, RF, D, G, SWM, DX.

SIC:
Vylepšením několikavrstevného potahu "NIC" (Nikon Integrated Coating) je Nikon super-integrovaný potah, který splňuje celou řadu požadavků, včetně snížené odrazivosti v širším vlnovém rozsahu a mimořádné vyváženosti a reprodukce barev. Nikon super-integrovaný potah je zvláště efektivní u objektivů s velkým počtem prvků, jako jsou například Zoom-Nikkory. Proces vícevrstevného potahování je rovněž vždy přizpůsoben konstrukci konkrétního objektivu.

ASP:
Asférické čočky prakticky eliminují problém koma (vada čoček, projevující se tím, že bod se zobrazí jako soustava obrazců) a dalších typů zkreslení - a to dokonce i s nejmenší clonou. Zvláště užitečné jsou při korekci zkreslení u širokoúhlých objektivů. Použití asférických čoček navíc umožňuje konstrukci menších a lehčích objektivů.

RF (Rear Focus) zadní zaostřování:
U systému zadního ostření (RF) jsou všechny čočky objektivu rozděleny do specifických seskupení, přičemž při zaostřování se pohybuje pouze zadní seskupení. To umožňuje plynulejší a rychlejší práci autofokusu. AF objektivy DC-Nikkor - jedinečné objektivy pro jedinečné portréty.

D:
Všechny AF Nikkory jsou vybaveny zabudovaným mikropočítačem, ten však u objektivu typu D nabízí ještě něco navíc. Tyto objektivy totiž dokáží předávat informaci o vzdálenosti objektu od aparátu do těla AF aparátu Nikon, což umožňují takové pokročilé techniky, jakými jsou 3D matricové měření nebo multisenzorem 3D vyvažovaný doplňkový záblesk.

G:
Objektivy nemají na svém těle prstenec pro ovládání clony. Požadovaná clona se nastavuje přímo z těla fotoaparátu, pokud tuto funkci tělo fotoaparátu umožňuje.

SWM:
Technologie AF-S. Tato technologie Nikonu je dalším důvodem obliby teleobjektivů Nikkor mezi profesionálními fotografy. AF-S Nikkory jsou vybaveny motorem Nikon Silent Wave, který převádí "vlnění" do rotační energie, pohánějící autofokus. To umožňuje rychlostní, mimořádně přesnou a téměř bezhlučnou práci autofokusu.

DX:
Když je použit na digitální zrcadlovce objektiv Nikkor, který je originálně navržený pro kinofilmové zrcadlovky, většina fotografů se domnívá, že se ohnisko zvětší faktorem 1,5x. Například objektiv s ohniskem 12-24 mm bude mít na těle digitální zrcadlovky ohnisko 18-36 mm. Technicky to však není správně. Ve skutečnosti se při použití na různých formátech ohnisko objektivu nemění.
Skutečná změna je zapříčiněna zmenšením úhlu záběru, který je omezen díky menší velikosti CCD čipu, ve vztahu k "zobrazovacímu kruhu objektivu", který normálně pokrývá plochu 35mm filmového políčka. Ohnisková vzdálenost a reprodukční poměr zůstává konstantní v porovnání k velikosti objektivem zobrazovaných částí obrazu.
Jednoduše řečeno: Objekt na okénku kinofilmu vysoký např. 10 mm bude na CCD čipu vysoký rovněž 10 mm. To, co se změní, je pouze úhel záběru. Na CCD čipu toho bude méně než na kinofilmu. Nové objektivy Nikkor DX jsou konstruovány tak, aby při daném ohnisku pokryly svým zobrazovacím